Ratkaisuja vihanhallintaan

Olen toiminut vihanhallinnan kouluttajana jo noin kahdeksan vuotta. Opetan ja valmennan yksittäisiä henkilöitä sekä pariskuntia hyödyntämään ”tarvekeskeiseksi ajatteluksi” kutsumaani uutta ajattelutapaa. Kun ihminen sisäistää uuden ajattelun, hän voi astua uudenlaiseen rauhaan ja levollisuuteen. Tämä kumpuaa siitä, että henkilö alkaa suhtautua uudella tavalla ympärillään oleviin muihin ihmisiin ja itseensä. Olen itse käyttänyt viitisentoista vuotta oppiakseni tämän, mitä nyt olen opettamassa muille.

Henkilö kasvaa henkisesti ja näkee asiat aivan eri näkökulmasta kuin aikaisemmin. Muutos on hyvin laaja ja kokonaisvaltainen sekä tuntuu että näkyy monella eri tavalla. Alue missä se näkyy konkreettisimmin, on siinä, että suuttumiset ja ärsyyntymiset ovat suurelta osin jääneet taka-alalle. Elämään tulee aivan uusi levollisuus, rauha, joka vähitellen antaa tilaa löytää uusi, entistä syvempi ilo.

Opettamani menetelmät ja viitekehykset eivät ole vain itseni keksimiä, vaan perustuvat monen opettajan opetuksiin. Tärkein opettajani on ollut Tri Marshall Rosenberg. Häneltä olen oppinut Rakentavan vuorovaikutuksen (Nonviolent Communication) ymmärtämistä. Jeff Fosterilta ja erityisesti Eckhart Tollelta olen myös oppinut muita erittäin tärkeitä henkiseen kasvuun liittyviä asioita, joita nyt jaan valmennuksissani. Kaikilta asiakkailtani opin myös jatkuvasti paljon kun olen saanut auttaa heitä soveltamaan näitä oppeja käytäntöön.

– Lars E. Granskog

Ratkaisuja vihanhallintaan löydät e-kaupastamme, alla kuvaukset suosituimmista tuotteistamme.

E-kirja

Tässä kirjassa on kuvattu tarvekeskeinen ajattelutapa, jonka avulla kuka tahansa voi astua ulos suuttumuksesta, vihasta ja riidoista ja alkaa elää hyvää elämää. E-kirja sisältää myös koko joukon käytännön esimerkkejä jokapäiväisistä tilanteista ja ohjeet miten voidaan rauhallistua näissä arjen haasteissa.

Yksilövalmennus

Vihanhallintavalmennus yhdelle henkilölle, yksi kolmen tunnin pituinen tapaaminen. Tuotteeseen kuuluu runsas valikoima lukumateriaalia ja halutessasi äänitiedosto valmennuksesta (suositus). Sinun on tärkeä sisäistää uusi tarvekeskeinen ajattelutapa itseesi heti valmennuksen jälkeen. Sisäistäminen tapahtuu äänitiedostostoa kuunnellen ja oheislukumateriaalia lukemalla ja harjoittelemalla käytännössä. Voit kysyä valmennuksen jälkeen kaikista epäselvistä asioista ja vastaamme sähköpostitse.

Parivalmennus

Vihanhallintavalmennus pariskunnalle. Pariskunta oppii yhdessä uuden tarvekeskeisen ajattelun paljon nopeammin kuin yksin. Oma puoliso on paras mahdollinen tukihenkilö ja molemmat osapuolet hyötyvät uudesta ajattelusta. Tukihenkilö on tärkeä alussa kun koko uusi ajattelutapa on outo ja vieras. Yleensä on niin, että puolisoista toinen suuttuu paljon herkemmin kuin toinen. Aina on kuitenkin suositeltavaa, että pariskunta tulee yhdessä valmennukseen, koska yhdessä tekeminen nopeuttaa merkittävällä tavalla siirtymistä uuteen ajatteluun kun kumpikin on halukas auttamaan toista pysymään poissa siitä ajattelusta, joka on aina johtanut suuttumisiin.

Valmennukseen sisältyy myös äänitiedosto valmennuksesta, oheislukumateriaali ja oikeus kysyä lisäselvennystä valmentajalta mihin tahansa asiaan, joka tuntuu epäselvältä Kysy sähköpostitse ja saat vastauksen myös sähköpostitse.

Etävalmennuspaketti

Voit nyt opiskella kotisi rauhassa ja omaan tahtiisi! Maantieteellinen sijainti ei myöskään enää haittaa valmennusta ja aloittamisen kynnyskin saattaa alentua.

Oli harmillista, että koulutuksen keskittyminen Helsinkiin esti ihmisiä matkojen päästä tulemaan koulutuksiini. Matka Helsinkiin voi olla suuri panostus ja hankala järjestää. Lisäksi olen huomannut, että valitettavasti myös häpeä estää monia tulemasta koulutuksiin. Hävetä ei koskaan koulutuksessa tarvitse, vaan päinvastoin.

Olen saattanut koko keskeisen opetuksen etäopetuksen muotoon. Käytän siinä videoita ja kirjallista materiaalia. Nyt voit lähes yhtä hyvin opetella tätä uutta ajattelua oman kotisi turvassa ja rauhassa. Tarvittaessa voimme Skype-yhteydellä yhdessä käsitellä juuri sinun suuttumistasi ja voin auttaa sinua alkuun uuden ajattelun soveltamisessa omaan elämääsi.

Kun ostat vihanhallinnan etäopetuspaketin, saat kaiken minkä tarvitset voidaksesi varsin nopeasti astua rauhaan ja levollisuuteen elämässäsi. Lisäksi olen oppaanasi koko ajan käytettävissäsi. Pakettiin kuuluu yhden tunnin mittainen Skype-keskustelu, jossa tyypillisesti voin auttaa sinua käsittelemään suuttumistilanteita, jonka jälkeen pääset nopeammin kiinni opetuksen soveltamisesta omaan elämääsi.

Tässä muutamia asioita joita opit etäopetuspaketin avulla:

 • Miksi kukaan ei koskaan sano tai tee väärin?
 • Mistä tunteemme tulevat ja mihin me tarvitsemme tunteita?
 • Mikä merkitys tarpeilla on elämässämme?
 • Onko vieraasta kulttuurista tulevat ihmiset meihin verrattuna kovasti erilaisia?
 • Miten rakennan lapselle oikeasti hyvän itsetunnon?
 • Mikä on uhmaikä? Miten siihen on hyvä suhtautua?
 • Miten rauhoitan nopeasti suuttuneessa tai muussa vahvassa mielentilassa olevan ihmisen?
 • Miten opin pyytämään niin, että se ei kuulosta vaatimukselta?
 • Miten opin rauhoittumaan kun olen suuttuneessa mielentilassa?
 • Miksi en pidä joistakin ihmisistä kun toisaalta pidän paljon toisista?
 • Olenko muistanut ilmaista kiitollisuutta puolisolleni riittävässä määrin?
 • Milloin viimeksi ilmaisin kiitollisuutta?
 • Opi ottamaan kiitollisuuden valtava voima käyttöösi rakentamaan parisuhteestasi lujempaa.

Etäopiskelupaketin sisältö:

 • Kuusi streaming-videota
 • Runsaasti kirjallista materiaalia ja harjoituksia, jotka voit ladata itsellesi.
 • Mahdollisuus yhden tunnin mittaiseen Skype-keskusteluun Larsin kanssa. Tarvittaessa voidaan puhua moneen kertaan.

 

Mikä vaihtoehdoista olisi sinulle sopivin? Voit aina ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa: 040 568 98 24 tai info@vihanhallinta.fi

Lue asiakkaiden palautteita täältä