Palautteita

Sain henkilökohtaisen oivalluksen, Minulle läheiset ihmiset eivät ole vihollisiani vaan ihmisiä tarpeineen. Se on valtava edistysaskel minulle. Kun nyt voin antaa anteeksi menneisyydelle, se on minulle iso asia.

Tiina

Kuvailit luonasi käydessämme miten joku oli oven sulkeuduttua jo tuntenut uuden elämän ja valaistumisen löytyneen. Tai vähintään viikossa pitäisi huomata muutoksen. Epäilin, epäilin vahvasti. Kuitenkin jo samana iltana nukkumaan mennessäni huomasin ajattelevani asioita jotenkin toisin. Muutamassa päivässä huomasin sisälläni olleen, jatkuvassa sykkeessä pomppineen, superpallon pysähtyneen.

Anders

Hetkessä eläminen, ja läsnäoloharjoitus on ollut hienoa. Olen tajunnut onneni olevan juuri nyt ja tässä minulla. Ei sitten joskus kun vihdoin saan sen. Onnesta pitää vain ottaa kiinni tässä hetkessä ja nauttia.

Julia

Mitä rauhallistuminen on?

Kysymykseen, mitä rauhallistuminen on, vastaavat Rauhallistamon valmennuksessa käyneet henkilöt parhaiten. Kaikki henkilöt ja pariskunnat, jotka ovat lähettäneet palautteen, jossa kuvaavat muutosta elämässään rauhallistumisvalmennuksen jälkeen, ovat käyneet valmennuksessa yhden kerran. Yksin valmennukseen tulevan henkilön kanssa työskentelemme tyypillisesti kolme tuntia ja pariskunnan valmennus kestää nelisen tuntia ja joskus vähän pitempäänkin.

Valmennuksessa tavoitteena on välittää ymmärrys siitä uudesta ajattelutavasta, josta käytämme nimitystä ”tarvekeskeinen ajattelu”. Tuon valmennuksen aikana opimme ymmärtämään tuon uudenlaisen ajattelun ja ymmärrämme myös hyvin, miksi suuttumiset ja raivot ja mielensä pahoittamiset ym. poistuvat kokonaan heti kun saamme ajattelun sisäistettyä. Sisäistäminen on valmennuksen jälkeinen tärkeä osio, josta valmennuksessa käynyt henkilö vastaa itse. Kukaan muu ei voi ajatteluamme muuttaa. Vain me itse pystymme sen tekemään. Puoliso ja läheiset voivat sitä tosin tukea. Jokainen meistä pystyy siihen, kunhan me olemme riittävän motivoituneita muutokselle ja tahdomme saada elämämme sellaiselle mallille, että riidat ja suuttumiset poistuvat.

Ketään ei siis vastahankaan kannata raahata valmennukseen. Ilman motivaatiota oman muutoksen aikaansaamiselle olevan henkilön muuttaminen ei ole mahdollinen.

Näiden palautteiden tärkein tarkoitus on viestittää lukijalle, että jopa suuri muutos on täysin mahdollinen eivätkä sellaiset ole olleet aivan harvinaisiakaan.

Jokainen palaute on pääsääntöisesti sellaisessa muodossa, jossa kyseinen henkilö on sen kirjoittanut. Ainoa muutos, jonka olemme tehneet palautteisiin, on tunnistettavuuden poistaminen. Olemme poistaneet nimet ja sen verran muusta tekstistä, että kukaan ei tunnistaisi henkilöitä eikä paikkakuntaa.

Palautteet:

Aikaa on vierähtänyt enemmän kuin sovittiin siitä kun tapasimme mieheni kanssa sinut. Tämä aika on kulunut kuin siivillä. Heti alkuun minun on todettava, että käyntimme luonasi muutti elämäni kertaheitolla suuntaan johon en koskaan uskonut pääseväni. Olen kantanut harteillani menneisyyteni painolastia ja antanut sen hallita elämääni ja valintojani. En oikeastaan koskaan ole tietänyt mitä sana onni tai tyytyväisyys edes tarkoittaa. Olen aina ollut hiukan ”takakireä” ihminen joka on nähnyt vain uhkia ympärillään. En ole koskaan ollut vapautunut, spontaani saatikka iloinen kuin hetkittäin.

Luonasi tapahtui jotain ihmeellistä ja samalla jotain kaunista. Rakastuin elämään. Päästin irti ajatuksista ja ahdistavista tunteista.

Niitä tulee edelleen mutta päästän niistä irti ja hymyilen niille. En usko enää siihen etten voisi nauttia elämästä vapaasti tuntematta syyllisyyttä tai kipua. En tunne enää vihaa, tunnen toisinaan pientä ärtymystä mutta pystyn tämänkin tunteen käsittelemään rakentavasti antamillasi työkaluilla. Osaan päästää irti negatiivisista tunteista ja puhumaan niistä toisen ihmisen kanssa hänen tarpeitaan kunnioittaen. Olen onnellinen ihminen.

Hymyilen paljon ja nauran itselleni. Puhun paljon ja opettelen samalla paljon lukemalla kirjoituksiasi. Pidän vihapäiväkirjaa sekä kiitollisuuspäiväkirjaa. Suhteeni puolisooni on muuttunut todella paljon.

Teemme paljon yhdessä asioita. Osaamme nauttia toisistamme nyt aivan uudella tavalla.

Haluan kiittää sinua tästä polusta jonne meidät ohjasit. Avasit tietämättäsi minulta painavat kahleet ranteistani ja opetit minut tuntemaan iloa ja rauhaa. Mitkään sanat maailmassa eivät riitä kiittämään tästä mutta muuta en voi. Iso, lämmin kiitos siitä sinulle! 

Teet arvokasta työtä.

Puolisoni pyysi myös välittämään kiitoksensa! Hänen sanoin: ”Teit vaimostani onnellisen ihmisen ja siinä rinnalla on myös minun helppo olla onnellinen.”

Kiitos!